16/9/17

Αφαιρέθηκε ο σταυρός για να μην προκαλεί


Άσχημες εντυπώσεις και αντιδράσεις προκάλεσε η ενέργεια της εταιρείας Lidl και της διαφημιστικής εταιρείας να αφαιρέσουν από διαφημιστικά έντυπα τους σταυρούς από εκκλησίες της Σαντορίνης. 

«Αποφεύγουμε τη χρήση θρησκευτικών συμβόλων στις συσκευασίες μας για να διατηρούμε ουδέτερη στάση απέναντι σε όλες τις θρησκείες» τόνισε σε ανακοίνωση της και ζήτησε συγνώμη από εκείνους που σοκαρίστηκαν

Το θέμα ανέδειξε το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL που ζήτησε από τους υπευθύνους της LIDL το λόγο για τον οποίο αφαιρέθηκε ο σταυρός. Σύμφωνα με το RTL, η απάντηση που έδωσαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας ήταν ότι αποφεύγουν να χρησιμοποιούν θρησκευτικά σύμβολα για να μην αποκλειστεί καμία θρησκευτική πεποίθηση!

Η απάντηση αυτή φυσικά δεν κρίθηκε ικανοποιητική με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα η εταιρεία να εκδώσει νέα ανακοίνωση στην οποία με την οποία ουσιαστικά ζητούσε συγγνώμη. 

«Η πρόθεσή μας δεν ήταν να σοκάρουμε, αποφεύγουμε τη χρήση θρησκευτικών συμβόλων στις συσκευασίες μας για να διατηρούμε ουδέτερη στάση απέναντι σε όλες τις θρησκείες και αν αυτό έγινε αντιληπτό διαφορετικά, τότε ζητάμε συγγνώμη σε όσους σοκαρίστηκαν»... 

Οι διαμαρτυρίες τελικά σε ανάλογα περιστατικά μόνο καλό μπορούν να επιφέρουν...


Δεν υπάρχουν σχόλια: