1/5/17

Ο δακρυσμένος εύζωνας που συγκίνησε όλο τον κόσμο


Το γύρο του κόσμου κάνει τα τελευταία 24ωρα η φωτογραφία του 25χρονου εύζωνα Κωνσταντίνου Λούσια, ο οποίος πριν λίγες ημέρες δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης των μελών της Προεδρικής Φρουράς στην Αδελαΐδα της Νότιας Αυστραλίας, ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος μίλησε, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, για την Ελλάδα και τις δύσκολες ώρες που περνάει, ενώ επαίνεσε τους εύζωνες για τον πατριωτισμό και το ήθος που επιδεικνύουν, κάνοντας τους Έλληνες όλου του πλανήτη υπερήφανους και φέρνοντάς τους έστω και νοερά, πιο κοντά στην πατρίδα τους...

Οι εύζωνες όμως δεν μιλούν. Δεν αντιδρούν. Στέκουν ακίνητοι, επιβλητικοί και περήφανοι προς τιμήν της πατρίδας που τους ανέθρεψε και του παρελθόντος που τη σημάδεψε.

Επικοινωνούν μόνο με τα μάτια.

Κάποτε κλαίνε. Για τη σημαία. Για την Πατρίδα. Για τους πολέμους του παρελθόντος, αλλά και για τις δυσκολίες του παρόντος. Για τους Έλληνες εκείνους που, σε όποιο μήκος και πλάτος του πλανήτη κι αν βρεθούν λένε περήφανοι πως είναι Έλληνες και δίνουν απλόχερα την ανεξάντλητη αγάπη τους στο έθνος των προγόνων τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: