12/11/16

1.247.160 ευρώ για φιλανθρωπικό έργο διέθεσε η Ιερά Μητρόπολη Πατρών το 2015



«Όσο βαθαίνει η κρίση, τόσο ενισχύεται η φιλανθρωπία». 

Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα που βγήκε από τη συνεδριακή εκδήλωση που οργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πατρών στα πλαίσια των Πρωτοκλητείων 2016 και εντάχθηκε στο 19ο Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας που διοργανώνει και φέτος η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας σε συνεργασία με πλήθος φορέων στην πόλη μας.

Στο πρώτο μέρος μίλησε ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Πατρών π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης, ο οποίος τόνισε ότι το κυρίαρχο έργο της Εκκλησίας είναι το αγιαστικό. Το φιλανθρωπικό έργο εντάσσεται στη διαρκή μέριμνα και συμπαράσταση της Εκκλησίας απέναντι στον πάσχοντα συνάνθρωπο και στην εντολή της αγάπης που πρέπει να παίρνει "σάρκα και οστά". Τέλος, η Εκκλησία αναπτύσσει και υλοποιεί τεράστιο φιλανθρωπικό έργο προκειμένου να καλυφθούν τα κενά της Πολιτείας, ιδιαίτερα στον καιρό της κρίσης που ζούσε τα τελευταία χρόνια. 

Επιπλέον, μίλησε και για τον "δραπέτη πλούτο" όπως τον ονομάζει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος αναφερόμενος στο αδιάκοπο όσο και μάταιο κυνήγι των υλικών αγαθών από τους ανθρώπους.

Στη συνέχεια, ο κ. Ηλίας Σκόνδρας φιλόλογος – τ. λυκειάρχης αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας δια μέσου των αιώνων και πώς αυτό είχε οργανωθεί σε διάφορες εποχές με θαυμαστά αποτελέσματα ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στην ελληνική πραγματικότητα κι εκτός των άλλων στην περίοδο της κατοχής που παρέπεμψε στη δήλωση του Μανώλη Γλέζου: «Όποιος καταφέρεται εναντίον της Εκκλησίας για τη δήθεν αδράνειά της στη διάρκεια της Κατοχής, είναι βλάσφημος».

Τέλος, ο κ. Χρήστος Αδαμόπουλος, μηχανολόγος μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών κατέθεσε στοιχεία για το φιλανθρωπικό έργο που υλοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Πατρών το 2015. 

Συγκεκριμένα διατέθηκε το ποσό του 1.247.160 ευρώ, ενώ το 2014 το ποσό ήταν 1.169.762 €. 

Ειδικότερα, η Ιερά Μητρόπολη Πατρών διατηρεί 58 φιλόπτωχα ταμεία, διανέμει ημερησίως 600 μερίδες φαγητού μέσω των δομών «Στέγη Αγάπης», χορηγεί υποτροφίες σε 18 φοιτητές, λειτουργεί παιδικό σταθμό στην Εγλυκάδα και υλοποιεί δράσεις στα καταστήματα κράτησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: