8/9/16

Χρήστος Κατσιρόπουλος: Ο Πατρινός που τερμάτισε στον Υπερμαραθώνιο βουνού στην κοιλάδα του Σαμονί για την "Φλόγα"


Το μήνυμα του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» διέδωσε ο Πατρινός Χρήστος Κατσιρόπουλος συμμετέχοντας αλλά και τερματίζοντας πρώτος από την Ελληνική Ομάδα, στον δημοφιλή και παγκοσμίου φήμης UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc)- Υπερμαραθώνιο βουνού που έγινε στις 26-28 Αυγούστου στην περιοχή της κοιλάδας του Σαμονί – Μον Μπλαν Mont Blanc. Στον αγώνα αυτό συμμετείχαν συνολικά τρεις δρομείς από την ομάδας της «ΦΛΟΓΑΣ».

Ο Πατρινός Χρήστος Κατσιρόπουλος και Ιωάννης Γκερλές και Παύλος Διακουμάκος από την Αθήνα. Τελικά κατάφεραν να τερματίσουν οι δύο.

Πρόκειται για έναν αγώνα που έχει μήκος 170χλμ και ξεκινάει από το Σαμονί, και αφού κάνει τον γύρο του Μον Μπλαν (Λευκού όρους), καταλήγει και τερματίζει ξανά στο Σαμονί περνώντας από Γαλλία-Ιταλία-Ελβετία. Έχει όριο τερματισμού τις 46:30 ώρες, και συμμετέχουν σε αυτόν, μετά από κλήρωση λόγω μεγάλης ζήτησης η οποία ξεπερνάει τα 10.000 ενώ κληρώνονται μόλις 2.500 δρομείς.

Η κλήρωση δεν σημαίνει και συμμετοχή καθώς οι δρομείς πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις όπως επιτυχείς τερματισμοί σε παρόμοιους αγώνες.

«Ήταν μία φανταστική εμπειρία» μας είπε ο Χρήστος Κατσιρόπουλος ο οποίος διεκδίκησε τη συμμετοχή του στον συγκεκριμένο υπεραμαραθώνιο και τα προηγούμενα χρόνια. Κάτι που δεν είναι εύκολο. «Κινείται σχεδόν εξ’ολοκλήρου σε σηματοδοτημένα ορειβατικά μονοπάτια και έχει συνολική υψομετρική διαφορά ανάβασης λίγο παραπάνω από τα 10.000 μέτρα, και άλλα τόσα κατάβασης» μας μεταφέρει ο εθελοντής της «ΦΛΟΓΑΣ» που είναι και ο πρώτος Αχαιός που πέτυχε μία τέτοια συμμετοχή και με αυτό το αποτέλεσμα.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» καθώς και το Τμήμα Πάτρας εκφράζει θερμές ευχαριστίες τόσο στον Χρήστο Κατσιρόπουλο όσο και στους άλλους δύο εθελοντές που συμμετείχαν στον συγκεκριμένα υπεραμαραθώνιο. Η ομάδα των δρομέων που τρέχει με τη φανέλα της «ΦΛΟΓΑΣ» αποτελούν τους ζωντανούς κήρυκες του έργου του Συλλόγου όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.



Πηγή: The best.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΧΡΗΣΤΟ. ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ