11/6/16

Εκδρομή του κύκλου της Δευτέρας


Την Κυριακή 4 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή του κύκλου μας (Δευτέρα 9.30 - 10.30 μ.μ.) που εδώ και πολλά χρόνια κάνει ο π. Σωτήριος Τσάφος.

Αναχωρήσαμε στις 7 το πρωί για τον Πύργο όπου και εκκλησιαστήκαμε στο παρεκκλήσιο των Τριών Ιεραρχών που βρίσκεται στον Μ. Βασίλειο Πύργου

Μετά το πλούσιο πρωινό που μας είχαν ετοιμάσει οι αδελφοί μας του συλλόγου, αναχωρήσαμε για τη Μονή της Παναγίας της Κλειβωκάςπου βρίσκεται κοντά στα χωριά Κοντοβάζαινα και Δήμητρα στην επαρχία Γορτυνίας, στον Νομό Αρκαδίας. Το μοναστήρι είναι χτισμένο στην είσοδο σπηλιάς, η οποία λόγω βάθους και στενής διαμέτρου από ένα σημείο και μετά είναι ανεξερεύνητη.
Στη Μονή,όπου μονάζουν τρεις μοναχές, προσκύνησαμε την εικόνα της Παναγίας, που λέγεται ότι είναι μια από τις έντεκα του Αποστόλου Λουκά, και ψάλαμε την παράκληση της Παναγίας. Ξεκουραστήκαμε απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα.

Αφού δεχθήκαμε πλούσια φιλοξενία από τις μοναχές, αναχωρήσαμε για το χωριό Βούτση Αρκαδίας όπου γευματίσαμε σε τοπικό εστιατόριο.



















Δεν υπάρχουν σχόλια: