22/6/16

Κουρά δύο νέων Μοναχών στη Ιερά Μονή Κατερινούς (Γεννήσεως της Θεοτόκου) Αγρινίου.



Σε ατμόσφαιρα βαθιάς κατάνυξης πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (20 Ιουνίου 2016) το απόγευμα, μετά τον Εσπερινό, η κουρά δύο νέων Μοναχών στη Ιερά Μονή Κατερινούς (Γεννήσεως της Θεοτόκου) Αγρινίου. Μετά από προετοιμασία περιεβλήθηκαν το μεγάλο αγγελικό σχήμα από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.
Το μοναχικό όνομα, που έλαβε η κατά κόσμον Μαρία Σκαβάρα είναι «Μαριάμ» μοναχή, και το μοναχικό όνομα που έλαβε η κατά κόσμον Μαρία-Μαρούλα Κουσαρίδα είναι «Μυροφόρα» μοναχή.

Καρδιακές πνευματικές νουθεσίες, θεμελιωμένες στην πατερική και ασκητική εμπειρία απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.
Η αγαπητή και σεβαστή κ. Μαρούλα (Μαρία) Κουσαρίδα, από την Σταμνά Μεσσολογίου, προσέφερε επί σειρά ετών στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της Χριστιανικής Εστίας Πατρών. Επιπλέον, για πολλά έτη προσέφερε υπηρεσίες με πνεύμα διακονίας και προσφοράς στην κουζίνα της κατασκηνώσεως ΑΓΚΥΡΑ.

Ευχόμαστε ο Θεός να της δίνει δύναμη και να την χαριτώνει πάντα. Την παρακαλούμε να προσεύχεται για την κατασκήνωση που αγαπά και για όλους μας...  










Οι φωτογραφίες και το video είναι από τον κ. Γεώργιο Μαρκάκη.

Πηγή: Αναστάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: