6/1/16

Το συνέδριο του Μ. Βασιλείου ενόχλησε τον Υπουργό Παιδείας. Γιατί άραγε;

Έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών του ΥΠ.Π.Ε.Θ.με το οποίο γνωστοποιούσε προς τους εκπαιδευτικούς την πραγματοποίηση του Συνεδρίου «Σύγχρονες Αθεϊστικές Προκλήσεις» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως ο Μέγας Βασίλειος, προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ο οποίος σήμερα αυστηρή εντολή στη Διοικητική Ιεραρχία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να απέχει στο μέλλον από παρόμοιες πρωτοβουλίες και μάλιστα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου “χωρίς την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας που εμφανίζουν το Υπουργείο, να θέτει υπό την αιγίδα του εκδηλώσεις αμφιλεγόμενου η μονόπλευρου χαρακτήρα”.




Θαυμάστε εδώ την οδηγία του Υπουργού.


Σημειώνουμε ότι καθημερινά στα σχολεία φτάνουν πλήθος παρόμοιων ενημερωτικών εγγράφων για συνέδρια, σεμινάρια, ομιλίες και εκδηλώσεις με ποικίλα θέματα από τη γιόγκα και το ζίου - ζίτσου μέχρι τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και κάθε είδους "παιδαγωγική" θεωρία που ο κάθε φορέας αναπτύσσει. 

Τίποτε όμως από όλα αυτά δεν ενόχλησε τον Υπουργό Παιδείας όσο το "αμφιλεγόμενο και μονόπλευρο" συνέδριο του Τομέα Επιστημόνων του Μεγάλου Βασιλείου! Τόση επιλεκτική ευαισθησία πια;


15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Άθεοι ενοχλήθηκαν... γι' αυτό...

Ανώνυμος είπε...

Η επιλεκτική ευαισθησία του Υπουργού Παιδείας για το συνέδριο του Συλλόγου "O Μέγας Βασίλειος"....

Ανώνυμος είπε...

Καμία άλλη άποψη να μην ακούγεται ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ..

Ανώνυμος είπε...

Ζήτω η πρώτη φορά γυΑλ(Ρ)ΙΣΤΕΡΑ!!!
Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, κατά τους πολίτες και οι άρχοντες!
Ιδού νυν καιρός για ομολογία και αγώνα!
ο θΕΌς ΜΑΖΊ ΜΑς!

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάστε φασισμό!!! Δεν ανέχονται καμμία διαφορετική άποψη! Επειδή τεχνηέντως και πολιτικολογώντας κατέκτησαν θέσεις εξουσίας, εξαπατώντας τον λαό νομίζουν ότι θα κάνουν ότι θέλουν. Μήπως η διακυβέρνησή τους αρχίζει να ομοιάζει με την Σοσιαλδημοκρατία του Χίτλερ; Αυτοί διατείνονται ότι προασπίζουν την ελευθερία της άποψης, τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων (ακόμη και των ομοφυλοφίλων)! Πού είναι τώρα η δημοκρατία; Καλώς ήλθατε συν-Έλληνες στην χούντα της Σοβιετικής Ενώσεως Ελλάδος!!!!!!!!!!! Ακούς εκεί; Θα φιμώσει ο πολύς κ. Υπουργός κάθε ελεύθερη εκδήλωση, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα αμφιλεγόμενου χαρακτήρα; Να ποιά σχέση επιθυμούν με τον Θεό και την Εκκλησία! Πρέπει να αφυπνισθούμε! Έχουμε πόλεμο!!!!!!!!!!!!!!!!! Ας μετανοούμε και ας ομολογούμε Χριστόν!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ακούτε, Μακαριώτατε; Ακούτε, Άγιοι Αρχιερείς;;;;; Εμείς θέλουμε να ακούσουμε την φωνή Σας! Όχι για να υπερασπισθείτε μόνο τον πολλά προσφέροντα Σύλλογο του Μεγάλου Βασιλεί ου υπέρ της Ορθοδόξου πίστεως και της Εκκλησίας, αλλά για να υπερασπισθείτε την αλήθεια της πίστεως στον Ένα Θεό! Η σιωπή είναι ενοχή!!!!!!!! Δεν θέλουμε κοπές βασιλόπιτας και δοξολογίες -σαν να μη συμβαίνει τίποτε, ενώ προ ολίγων ημερών καθύβριζαν την Εκκλησία μέσα στην Βουλή-, αλλά ζητούμε ως ποίμνιο ομολογία Χριστού, όπως οι Άγιοι Πατέρες! Όπως ο Μέγας Βασίλειος στον έπαρχο Μόδεστο!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς φθάσαμε στις μέρες μας το καλό να το λέμε κακό και το κακό να το λέμε καλό!
Αυτά που ακούμε και βλέπουμε είναι ανεκδιήγητα και δεν έχουν ξανά γίνει.
Σαν χριστιανοί δεν πρέπει αυτά τα πράγματα να μας φοβίζουν και να δειλιάζουμε.
Έρχονται δύσκολοι καιροί που οι χριστιανοί θα εκδιωχθούμε και εδώ θα φανεί ποιος στα αλήθεια είναι χριστιανός και το λέει η καρδιά του!
Απ'ότι γνωρίζω στα σχολεία έρχονται προσκλήσεις για χιλιάδες "ευκαιρίες" και σεμινάρια, συνέδρια από διαφόρους συλλόγους, δεν είδα τα ευαίσθητα αντανακλαστικά του "Σεβαστού" κ.Υπουργού!
Ο Θεός να βάλει το χέρι του.
Τον εχθρό τον γνωρίζουμε, ας προφυλαχθούμε!
Στώμεν καλώς!
Ν.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή κε υπουργέ. Να πάτε σε ένα από αυτά τα συνέδρια να δείτε το επίπεδο που έχουν...

Ανώνυμος είπε...

Ουαί οι λέγοντες το φώς σκότος και το σκότος φώς..............

Ανώνυμος είπε...

Ιστολόγε, ευχαριστούμε για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση.

Πλέον δεν πρέπει να μας παραξενεύει τίποτα.. Αυτοί είναι, αυτά κάνουν! Αυτούς ψήφισε ο ελληνικός λαός, αυτά θα υποστεί!

Οι καιροί είναι δύσκολοι, πρέπει να αντιδράσουμε.

Δυστυχώς όμως δεν έχουμε Χριστόδουλο!! Έναν ηγέτη να βγει μπροστά, να αντιδράσει, να φωνάξει, να αφυπνίσει τους αγωνιστές χριστιανούς..

Χάρηκα τον Μητροπολίτη Κορίνθου για αυτά που είπε στο κήρυγμα για τον πρωθυπουργό. Χαίρομαι αφάνταστα και τον δικό μας, Μητροπολίτη Πατρών, για τους κατά καιρούς λόγους του και τα αγωνιστικά και αφυπνιστικά κηρύγματα.

Απαιτείται συντονισμός από την ιεραρχία και από την ίδια την ηγεσία της ελληνικής Εκκλησίας.. Α ρε Χριστόδουλε, πόσο λείπεις...

Αν. Παν.

Ανώνυμος είπε...

Οι αθλητές, προπονητές κτλ λένε ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.

Αυτό θέλει.. επίθεση! Όχι με όπλα και τέτοια μέσα.. Επίθεση με τη φωνή μας, με το αγωνιστικό φρόνημα, τη μαρτυρία μας.. επίθεση με την προσευχή μας. Στα γόνατα να πέσουμε, χριστιανοί!!

Να μας ξεσηκώσει η ίδια η εκκλησία, οι ιεράρχες, ο αρχιεπίσκοπος..Ας αφήσουμε τις εκδηλώσεις, τις υποδοχές, τους ανούσιους λόγους και τα σχετικά!! Θέλουμε δράση και ξεσηκωμό!

Αναστάσιος είπε...

Αγαπητέ Ιωάννη -επί τη εορτή σου- τα έτη σου πολλά και ευλογημένα να είναι.
Συνέχισε την δράση σου την πολύπλευρη.
Αναστάσιος Κωστόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Όταν "παίζεις" με τη φωτιά, καίγεσαι!!! Και εμείς, αντί να παλέψουμε, και να ξεσηκωθούμε με το πνεύμα μας, τις γνώσεις και κυρίως τα ιδανικά μας, θελήσαμε να "παίξουμε"..... με την ΠΡΩΤΗ.... ΦΟΡΑ (ΣΤΡ)Α(Β)ΡΙΣΤΕΡΑ!!!!
"Δοκιμάζουμε" το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ????? Ε, τώρα... ας ΔΟΚΙΜΑΣΤΟΥΜΕ!!!!! Και είμαστε πολυυυυ στην αρχή ακόμα! Τώρα αρχίζουν οι "χοροί"!
Καλή μας δύναμη και καλά... ξυπνητούρια!!!!!!
(Μη θεωρηθεί, παρακαλώ, ότι υποστηρίζω τις απελθούσες κυβερνήσεις και τους παρατρεχάμενούς τους! Ποτέ! Μακριαά)!!!!!!!!!!
Μ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Ενοχλουνται λογω των ενοχων τους για την ψηφιση του συμφωνου συμβιωσης υπο την πιεση των δανειστων. Ευχομαι να μην εχουν την καταληξη του Ιουδα αλλα Του Πετρου και του Ληστη την μετανοια.

Ανώνυμος είπε...

Απόλυτα σύμφωνος με όλους όσους διαμαρτύρονται για την παρούσα κυβέρνηση! Να μην ξεχνάμε όμως και τις ευθύνες του συγκυβερνώντος κόμματος (ΑΝΕΛ) που και γι' αυτά τα θέματα αποδεικνύεται ότι ψευδόταν ασυστόλως προεκλογικά! Διεκήρυττε τότε ότι θέματα σχετικά με την Εκκλησία, την οικογένεια και την πατρίδα αποτελούν κόκκινες γραμμές γι' αυτό... Τώρα που βλέπουν αυτή την κατάντια γιατί δεν αντιδρούν;;; Το να μην ψηφίζουν τέτοια νομοσχέδια και να ψελλίζουν ενίοτε τη διαφωνία τους δεν φτάνει!! Άλλα έλεγαν πριν τις εκλογές!!