9/1/16

Παν. Μαρτίνης: “Η ΜΟ­ΝΗ ΣΤΟΥ­ΔΙΟΥ, Ά­γιοι και Λό­γιοι Στου­δί­τες Μο­να­χοί”


Κυ­κλο­φό­ρη­σε α­πό τις εκ­δό­σεις “ΤΑ­ΩΣ” το νέ­ο βι­βλί­ο του Θε­ο­λό­γου Δρ. Θ. - Συγ­γρα­φέ­ως και Άρ­χο­ντος Ιε­ρο­μνή­μο­νος του Χ.Μ.Ε. κ. Πα­να­γιώ­του Μαρ­τί­νη με θέ­μα: “Η ΜΟ­ΝΗ ΣΤΟΥ­ΔΙΟΥ, Ά­γιοι και Λό­γιοι Στου­δί­τες Μο­να­χοί”.

Πρό­κει­ται, για μια α­πό τις πλη­ρέ­στε­ρες μέ­χρι σή­με­ρα ερ­γα­σί­ες για την χι­λιε­τή προ­σφο­ρά της εν λό­γω Ιε­ράς Μο­νής στην Α­γί­α μας Εκ­κλη­σί­α και προ­σφέ­ρε­ται στο φι­λό­χρι­στο και φι­λά­γιο α­να­γνω­στι­κό κοι­νό με α­φη­γη­μα­τι­κό και ε­κλα­ϊ­κευ­τι­κό ύ­φος.

Την χαι­ρε­τί­ζει - ευ­λο­γεί ο Πρώ­τος του Γέ­νους κ.κ. Βαρ­θο­λο­μαί­ος, ε­νώ, την προ­λο­γί­ζει ο Αρ­χι­μαν­δρί­της π. Νι­κό­δη­μος Μπα­ρού­σης, Κα­θη­γού­με­νος Ιε­ράς Μο­νής Χρυ­σο­πο­δα­ρι­τίσ­σης Πα­τρών.

Η έκ­δο­ση πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε με την ε­πι­μέ­λεια του κ. Γε­ωρ­γί­ου Μαρ­κά­κη και των πα­τέ­ρων της Ιε­ράς Μο­νής Χρυ­σο­πο­δα­ρι­τίσ­σης και α­φιε­ρώ­νε­ται στις Ι­στο­ρι­κές Κοι­νο­βια­κές Μο­νές της Το­πι­κής Εκ­κλη­σί­ας των Πα­τρών.

Στην ει­σα­γω­γή του ο συγ­γρα­φέ­ας α­να­φέ­ρει τους λό­γους που α­νέ­λα­βε αυ­τή την ερ­γα­σί­α.

Χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά λέ­γει: 

α) Α­φο­ρά στην ε­πί­σκε­ψή μου στην ι­στο­ρι­κή μο­νή του Στου­δί­ου στην Πό­λη, για την α­κρί­βεια στα ε­ρεί­πιά της, που, και μέ­σα απ΄ αυ­τά φαί­νε­ται το άλ­λο­τε με­γα­λεί­ο της, ως της πλέ­ον πε­ρί­φη­μης μο­νής του Βυ­ζα­ντί­ου, ι­διαί­τε­ρα α­πό τον 9ο αι. και ε­ξής. Με συ­γκλό­νι­σε ε­πί­σης, η πλη­ρο­φο­ρί­α ό­τι με α­πό­φα­ση της τουρ­κι­κής Βου­λής (2013) η μο­νή του Στου­δί­ου θα α­να­στη­λω­θεί και θα με­τα­βλη­θεί σε τουρ­κι­κό τέ­με­νος!

β) Εί­ναι η α­πό πολ­λών ε­τών ε­να­σχό­λη­σή μου με α­γιο­λο­γι­κά θέ­μα­τα. Έ­τσι με τη μι­κρή ε­μπει­ρί­α και το εν­δια­φέ­ρον μου για τα σχε­τι­κά αυ­τά θέ­μα­τα, δεν έ­μει­να α­διά­φο­ρος στην α­νά­λη­ψη αυ­τής της ερ­γα­σί­ας...

Παραγγελίες στο τηλέφωνο 2610.621504

Δεν υπάρχουν σχόλια: