5/1/16

Αγιασμός στη Σμύρνη για πρώτη φορά από το 1922!


Με επίσημη άδεια των τουρκικών αρχών, έχοντας στο μυαλό τους και την ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος χώρας, για πρώτη φορά μετά την καταστροφή και τον ξεριζωμό του 1922 θα τελεστεί η κατάδυση του Τίμιου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων στην προκυμαία της Σμύρνης, αύριο ανήμερα των Θεοφανείων.

Μπροστά λοιπόν από το ιστορικό κτήριο του ελληνικού προξενείου σε μια κίνηση καλής θέλησης και με έντονο συμβολικό χαρακτήρα οι αρχές της Τουρκίας επιτρέπουν τον αγιασμό των υδάτων αύριο στις 12:30 το μεσημέρι με εκπροσώπηση των τοπικών αρχών, ενώ το πρωί θα τελεστεί και λειτουργία στην Αγία Φωτεινή.

Τη θρησκευτική τελετή θα παρακολουθήσουν και πιστοί από την Ελλάδα, καθώς θα ταξιδέψουν τρία γκρουπ θα ταξιδέψουν από την Αθήνα, τη Μυτιλήνη και τη Χίο και σκοπός της εκκλησίας είναι να τελεστεί άψογα το μυστήριο ώστε να καθιερωθεί ο εορτασμός και να πραγματοποιείται απρόσκοπτα κάθε χρόνο από την ορθόδοξη κοινότητα της Σμύρνης.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"ΝΑ ΜΟΥΝΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΩ ΒΟΥΡΛΑ ΚΙ ΑΪΒΑΛΙ...ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΓΛΥΚΕΙΑ!"
ΘΑ ΑΝΑΠΑΥΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΨΥΧΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ 1922 ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΟΥΝ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΚΑΣΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!
ΑΧ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ!ΠΟΤΕ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΕΥχαριστουμε πολυ το blog ΑΓΚΥΡΑ -ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΜΑΣ-για την ενημερωση αυτη και οχι μονο. Συγκινητικη τελετη μεσα στην ιεροπρεπεια και την αξιοπρεπεια η οποια ταιριαζει στους Ελληνες!ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ειναι η αναπνοη μας!ΕΙΝΑΙ;ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΜΟΥΜΕ ΑΔΕΛΦΙΑ.ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΒΟΗΘΟ.ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!