18/10/15

Ξεκίνησαν οι Κυριακάτικες εσπερινές ομιλίες στην Χριστ. Εστία Πατρών

Με την παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ που τέλεσε και τον Αγιασμό και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ξεκίνησαν επίσημα σήμερα οι Κυριακάτικες εσπερινές ομιλίες στο ναΐδριο του Ιερού Χρυσοστόμου στην Χριστιανική Εστία Πατρών.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ που ήταν και ο πρώτος ομιλητής, αναφέρθηκε με λόγια καρδιακά στην ανάγκη για τη σπορά του θείου Λόγου ιδιαίτερα στην εποχή μας. 

Παραθέτοντας τους πρώτους στίχους από το 10ο κεφάλαιο του Ευαγγελιστού Λουκά, τόνισε τις δυσκολίες και "τα ζιζάνια" που καλείται σήμερα ο εργάτης του Ευαγγελίου να ξεπεράσει αλλά και τη βοήθεια και τη Χάρη που απλόχερα ο Θεός τον εφοδιάζει. Τέλος, επισημαίνοντας ότι τα ονόματα των εργατών του αμπελώνος είναι γραμμένα στον ουρανό, ευχήθηκε σε όλους καλή ιεραποστολική χρονιά και πλούσια καρποφορία.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Χριστιανικής Εστίας Πατρών κ. Γ. Καραγεωργόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο για την ευλογία της παρουσίας του ως πρώτος ομιλητής τη νέα αυτή χρονιά και τόνισε το αμέριστο ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου για όλους τους τομείς του χριστιανικού έργου της ΧΕΠ (κατασκηνώσεις, ευγηρείο, εθνικές εορτές, Παιδαγωγικό Συνέδριο).

Το βραδινό έκλεισε με τραγούδια από τη χορωδία των φοιτητριών της Χ.Φ.Δ. Πατρών υπό τη διεύθυνση της κ. Ρεγ. Αραβαντινού.

 






Δεν υπάρχουν σχόλια: