4/10/14

Κυνηγοί της Αγάπης





Όσο περισσότερο κάποιος ανακαλύπτει τα μυστικά μονοπάτια της εν Χριστώ Αγάπης, τόσο και περισσότερο συνειδητοποιεί τον λόγο τού μεγάλου Αποστόλου Παύλου που φλεγόταν από τη διπλή αγάπη προς τον Θεό και προς όλο τον κόσμο. “Μηδείς το εαυτού ζητείτω, αλλά το του ετέρου έκαστος” (Α' Κορ. ι' 24). Δηλ. η αγάπη μάς οδηγεί όχι στο να ζητά ο καθένας ό,τι του αρέσει ή ό,τι τον συμφέρει, αλλά ο καθένας ας ζητά το συμφέρον και την πνευματική ωφέλεια του άλλου.  

......
 

Το τραγικό για όλους μας, φίλοι μου, είναι ότι ακόμα δεν έχουμε εννοήσει ότι η αγάπη είναι η παγκόσμια γλώσσα. Η γλώσσα που κατανοούν όλοι οι άνθρωποι όλων των εποχών και μάλιστα ο κωδικός που επικοινωνεί ο επίγειος με τον ουράνιο και αγγελικό κόσμο.
 

Αλήθεια, πότε θα συνειδητοποιήσουμε την αξία της;
Μόνο τότε θα μπορέσουμε να λύσουμε τις “διαφορές” μας ανώδυνα και αποτελεσματικά, αφού αυτή είναι ο παράδεισος επάνω στη γη.
 

Όλοι λοιπόν οι άνθρωποι, είτε το συνειδητοποιούν είτε όχι, δεν είναι παρά νοσταλγοί και κυνηγοί της αγάπης. Αυτό δηλ. που λέει κάποια ψυχή τόσο όμορφα στους παρακάτω στίχους:
 

“Να ΄ταν λίγη αγάπη νάχαμε,
να τη νιώθαμε καμμιά φορά,
λίγη μεσ΄ στα χέρια νάχαμε
κι άλλη τόση μέσ' την καρδιά”.
 

Και κάτι από τα όμορφα της ελληνικής μας γλώσσας: το ρήμα “αγαπώ” αρχίζει από το Α και τελειώνει στο Ω!
Αγάπη λοιπόν, ευαγγελική αρχή και τρισόλβιον τέλος, αφού “ο Θεός αγάπη εστί”.
 

Είθε να μας πάρει στα φτερά της και να μας οδηγήσει μέσω των αδελφών στον θρόνο του Θεού.
Αμήν.

Αρχιμ. Ιωήλ Κωνστάνταρος
Email: ioil.konitsa@gmail.com
Κόνιτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια: