20/7/14

Δεν ξεχνώ - 40 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο




Ήταν Σάββατο, 20 Ιουλίου 1974, όταν σαράντα περίπου χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες, με την υποστήριξη της Τουρκικής Αεροπορίας και του ναυτικού εισέβαλαν παράνομα και κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις βόρειες ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Η απόβαση των Τουρκικών στρατευμάτων είχε ως αποτέλεσμα την παράνομη κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας. Περίπου 200.000 εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους κι έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα, 4.000 νεκροί και 1.619 δηλώθηκαν ως αγνοούμενοι. 

Από τότε μέχρι σήμερα πολλές προσπάθειες έχουν γίνει για μια "δίκαιη και βιώσιμη λύση" του Κυπριακού χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Εμείς όμως δεν ξεχνούμε: Η Κύπρος ήταν, είναι και θα είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Και κάτι τελευταίο: οφείλουμε όλοι μας μια επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα, στη Λευκωσία. Για να μην ξεχάσουμε ποτέ γιατί αγωνιζόμαστε. Γιατί δεν θέλουμε εκδίκηση αλλά δικαιοσύνη.
 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή μου "ΑΓΚΥΡΑ¨χαίρε! Βοήθειά μας ο άγιος προφήτης Ηλίας, ο πυρφόρος και ¨ενδοξος. Ναί! όσοι πραγματικά ζήσαμε την τραγική εκείνη μέρα της 20ης Ιουλίου 1974, ποτέ δεν την ξεχάσαμε. Έστω κι αν τα χρόνια που πέρασαν, έφεραν τα πρώτα χιόνια στα μαλλιά και φόρεσαν γυαλιά στα μάτια. Για πολλούς, η αποφράδα αυτή ημερομηνία άλλης μιας τργικής περιόδου συρρίκνωσης του Ελληνισμού ξεθώριασε. Και να! οι καιροί παράλληλοι τότε και τώρα, αφού νέοι εισβολείς στην Ελλάδα μας κατέφθασαν, στ΄αλήθεια τούτη τη φορά προσκεκλημένοι που "συνωστίζονται" αγωνιώντας ποιός να απομυζήσει πρώτος και την τελευταία ικμάδα της. Και οι ορθόδοξοι ¨Ελληνες προσπαθούμε να ελευθερωθούμε από το θανατερό σφιχταγκάλιασμά τους με πρωτόγνωρα δείγματα "μετανοίας" αληθινά "θεάρεστης". Εργασία τις Κυριακές, νομοθετική απαξίωση της ιερότητας του μυστηρίου του γάμου και της οικογενείας, αλλοίωση του περιεχομένου των μαθημάτων Ιστορίας και Θρησκευτικών και τόσα άλλα. Η αποστασία αυτή θα οδηγήσει σε ένα νέο 1922 ή ένα νέο 1974; Ϊδομεν...!