10/3/14

Επετειακό γραμματόσημο για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό


Στην πόλη του Θέρμου την Κυριακή της Ορθοδοξίας παρουσιάστηκε και επίσημα το επετειακό γραμματόσημο που εξέδωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με θέμα τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό εξ αφορμής της συμπληρώσεως 300 ετών από τη γέννησή του. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Σεμιναριακό–Πολιτιστικό Κέντρο του Δημαρχείου Θέρμου και διοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ο Δήμος Θέρμου και τα ΕΛ.ΤΑ.
 
Το εν λόγω γραμματόσημο έχει ιδιαίτερη συλλεκτική αξία, τυπώθηκε σε 100.000 αντίτυπα, δόθηκε στην κυκλοφορία στις 17/2/2014 και θα παραμείνει στην κυκλοφορία για ένα χρόνο. Η απεικόνιση του Αγίου Κοσμά προέρχεται από το ψηφιδωτό που κοσμεί την είσοδο της ομώνυμης Ιεράς Μονής Μεγάλου Δένδρου Θέρμου, στην γενέτειρα του Αγίου.
 




 Επιπλέον, επειδή όλο το έργο του Αγίου ήταν συνδεδεμένο με την Παιδεία, έγινε εκτύπωση ενός τετραδίου, το οποίο περιλαμβάνει (σε ένθετο) ιστορικά στοιχεία για τον τόπο γεννήσεως του Αγίου Κοσμά. Επίσης, τυπώθηκαν εικονογραφημένοι φάκελοι (6.000 σετ) της πρώτης ημέρας κυκλοφορίας. 

Οι φάκελοι που διατέθηκαν κατά την εκδήλωση, έφεραν το Γραμματόσημο και την σφραγίδα των ΕΛΤΑ Θέρμου με ημερομηνία 09/03/2014, που καθιστά ιδιαίτερα συλλεκτική την αξία τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τελειοο!