5/2/14

ΗΠΑ, ΟΧΑΙΟ: ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΗΝ «ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ» ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ




Ο Δήμαρχος του Stratton στο Οχάιο, John Abdalla αποφάσισε τελικά να υποκύψει στις απειλές του Αμερικανικού Ιδρύματος “Freedom from Religion” (Ελευθερία από τη Θρησκεία) που δραστηριοποιείται στο χωρισμό εκκλησίας και κράτους (Herald Star 25/01/14). Η οργάνωση που αποτελείται από “ακτιβιστές της Αθεΐας”, κατήγγειλε ότι οι Σταυροί κατέχουν περίοπτη θέση σε δημόσιους χώρους της πόλης αποστέλλοντας μάλιστα και το απαραίτητο αποδεικτικό υλικό των φωτογραφιών. Το ίδιο Ίδρυμα προειδοποίησε εγγράφως το Δήμαρχο, ότι οφείλει να κατεβάσει τους σταυρούς από το δημοτικό μέγαρο και από κάθε άλλο δημόσιο χώρο, λόγω “αντισυνταγματικότητας της θεσμοθέτησης του χριστιανισμού”.

Ενώ ο Δήμαρχος αρχικά είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο αφαίρεσης των σταυρών που αποτελούν κομμάτι της Ιστορίας του τόπου, άλλαξε την απόφασή του μετά από εισήγηση του νομικού συμβούλου.



Ο ίδιος δηλώνει ότι “υποχρεώθηκε να πάρει αυτήν την απόφαση για να αποφύγει μια πολυετή δικαστική διαμάχη που θα προέκυπτε αν συνέχιζε να διατηρεί τους σταυρούς σε δημόσια κτίρια” (The Blaze). Προσθέτει, ότι αυτό που τον απογοητεύει περισσότερο είναι το γεγονός ότι “κάποιος από τους κατοίκους ήρθε σε επαφή με την οργάνωση και έκανε την καταγγελία, χωρίς να έχει το θάρρος να απευθυνθεί στη δημοτική αρχή” .

Το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε τη δωρεά των Σταυρών σε ιδιώτες ώστε αυτοί να τοποθετηθούν σε ιδιωτικές ιδιοκτησίες και με αυτόν τον τρόπο, “αν και θα φαίνεται ότι οι άθεοι κέρδισαν,  μάλλον θα έχουν ηττηθεί καθώς αφεξής οι Σταυροί θα υψωθούν σε ιδιωτικές γεωργικές εκτάσεις και κατοικίες θα είναι πιο ορατοί από ποτέ”.


Το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποιεί και το κανάλι WTOV Channel 9 News, ότι δηλαδή οι σταυροί που θα εδράζονται πλέον στις ιδιωτικές περιουσίες που λόγω της φυσικής τους θέσης στην πόλη θα τους κάνουν ακόμη ακόμα πιο ορατούς.

“Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει τους ιδιώτες να απομακρύνουν τους σταυρούς από τις περιουσίες τους”, δήλωσε ο νομικός σύμβουλος του Δήμου του Stratton,Frank Bruzzese.

Μόνο ένας Σταυρός έχει παραμείνει σε δημόσιο χώρο. Στον χώρο αναψυχής του  Stratton Hills Park ο Σταυρός στο ύψωμα, δεν μπορεί να μετακινηθεί λόγω του πάγου. Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι μόλις ο καιρός το επιτρέψει θα απομακρυνθεί και ο τελευταίος Σταυρός από το Stratton…

Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά


Πηγή: http://www.makeleio.gr/?p=55277

Δεν υπάρχουν σχόλια: