25/11/13

Μαγευτική βραδιά με τον Στ. Σπανουδάκη




Στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα, μπροστά σ' ένα ενθουσιώδες κοινό εμφανίστηκε απόψε ο εξαιρετικός Έλληνας συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης. 

Η συναυλία με τίτλο "ΧΑΙΡΕ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΟΥ" ήταν ενταγμένη στα πλαίσια των Πρωτοκλητείων 2013 και αφορμή υπήρξε η κυκλοφορία του ομώνυμου νέου ψηφιακού δίσκου που όπως ο ίδιος ο Σταμάτης Σπανουδάκης έχει πει, «είναι μουσική και στίχοι για την Παναγία αλλά πλάι της, “κρυμμένο μυστικό”, υπάρχει κι ελπίζει και η Ελλάδα, του χτες και του σήμερα. Σ' αυτές τις δύο “γυναίκες”, λοιπόν, της ζωής μου, αφιερώνω αυτόν το δίσκο και αυτή τη βραδιά».

Ο καταξιωμένος μουσικός δημιουργός προλόγιζε τα κομμάτια του δίνοντας μηνύματα πίστης, φιλοπατρίας και ελπίδας ενώ η παιδική χορωδία του Σπ. Λάμπρου έκλεψε την παράσταση με την άρτια απόδοση και παρουσία της.

Στο τέλος της βραδιάς, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ευχαρίστησε τον συνθέτη αλλά και τον κόσμο για την παρουσία του και τόνισε τη βεβαιότητά του ότι ακόμα και στις πολύ δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας, ο ελληνισμός δεν θα χαθεί γιατί ακουμπάει στη φλόγα της πίστης και της φιλοπατρίας. Προσέφερε δε στον κ. Σπανουδάκη και δύο εικόνες ως αντίδωρο της παρουσίας του.

Ήταν μία υπέροχη βραδιά γεμάτη ήχους και χρώματα, "μια βραδιά μουσικής, αγάπης, προσευχής και υπερηφάνειας".

γ.π.


Δεν υπάρχουν σχόλια: