8/11/13

Αχαϊα: Κλειστά τα καταστήματα 45 Κυριακές του χρόνου σε Πάτρα - Αίγιο - Κ. Αχαΐα


Εκδόθηκε η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας κ. Αλεξόπουλου Γρ., όσον αφορά στη δυνατότητα λειτουργίας των καταστημάτων με εμβαδόν μικρότερο των 250 τ.μ. που δεν ανήκουν σε αλυσίδα καταστημάτων, για τις επιπλέον Κυριακές του χρόνου πέραν των 7 που προβλέπονται από το νόμο.

Σύμφωνα με την απόφαση του Γρηγόρη Αλεξόπουλου, δεν προβλέπεται η λειτουργία των καταστημάτων στην ΠΕ Αχαΐας, πλην των εξαιρέσεων των τουριστικών περιοχών της παραλιακής Αιγιαλείας τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες, και των τοπικών κοινοτήτων Καλαβρύτων, Κλειτορίας και Δάφνης. Η συγκεκριμένη απόφαση στην ουσία αποτελεί ένα μεταβατικό στάδιο εφαρμογής του νέου νόμου, αφού η πρώτη της αναθεώρηση δύναται να γίνει από την 1/1/2015.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξόπουλο «έγινε προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα να διαπιστωθεί η βέλτιστη πρόταση για τις επιμέρους περιοχές της Αχαΐας μέσα από εξαντλητικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς και την γενικότερη αντίληψη της κοινωνίας.

Η προσπάθεια συγκερασμού των απόψεων, μέσα από την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τα συμφέροντα και τις δυνατότητες των μικρομεσαίων εμπόρων, τις ανάγκες του καταναλωτή και βέβαια τη θέση της εκκλησίας, πιστεύεται ότι εκφράζεται την συγκεκριμένη χρονική στιγμή μέσα από την απόφαση αυτή»...

Ο κ. Αλεξόπουλος σημείωσε και "την σοβαρή προσέγγιση της Εκκλησίας και του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου, που μιλάει για το θεσμό της οικογένειας, των πατροπαράδοτων αξιών των Ελλήνων, της Εκκλησίας και της θρησκευτικής λατρείας, αλλά και της ανθρώπινης ανάγκης για κοινωνικές εκδηλώσεις, ακόμα και της σωματικής ξεκούρασης που την σημερινή εποχή των μεγάλων προβλημάτων και ανησυχιών που διέπουν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Ελλάδας, είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ".

Με αυτές τις παραστάσεις εκδόθηκε η συγκεκριμένη απόφαση και θα αξιολογείται καθημερινά, προκειμένου εφόσον υπάρξει ανάγκη ή νέες συνθήκες να αναθεωρηθεί το 2015.


1 σχόλιο:

ΑΓΚΥΡΑ (Κατασκήνωση) είπε...

Κάτι είναι και αυτό. Ας μην ψωνίσουμε Κυριακές για να πάρουν πίσω το νομοσχέδιο. Η ευθύνη τώρα και δική μας.