27/10/13

Εκοιμήθη ο π. Δημήτριος Αθανασόπουλος


Ένας αγιασμένος άνθρωπος, ένας ταπεινός λευίτης της Εκκλησίας μας, ένας ακούραστος εργάτης του Ευαγγελίου, ένας πραγματικά άνθρωπος της θυσίας και της προσφοράς εκοιμήθη εν Κυρίω.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Αθανασόπουλος, προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγ. Ανδρέου Εγλυκάδος αναχώρησε για την Ουράνια Πολιτεία.

Η φλογερή του πίστη και η αυθεντική του αγάπη στο πρόσωπο του Χριστού και στο συνάνθρωπο, τον καθιέρωσε στις καρδιές όλων.

Δημιούργησε οικογένεια πολυμελή και θαυμαστή. Αναλώθηκε ψυχή τε και σώματι στη διακονία της ενορίας του διαθέτοντας όλα τα χαρίσματα και όλες του τις δυνάμεις στη διάδοση του λόγου του Θεού και την εξάπλωση της Βασιλείας Του.

Ο σεβαστός π. Δημήτριος, ο γενναίος και πρωτοπόρος εργάτης του Ευαγγελίου, αναπαύεται τώρα στην αγκαλιά του Θεού. 

Ας έχουμε όλοι την ευχή του.

γ.π.



Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 12 το μεσημέρι από τον Ι. Ναό Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδος.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έδωσε μάχη με την ασθένεια. Δεν τον νίκησε αυτή. Ο π. Δημήτριος την νίκησε και ανήμερα του Αγίου Δημητρίου του ανέβηκε νικηφόρα πλησίον του Χριστού που σε όλη του την ζωή διακόνησε.

Ανώνυμος είπε...

Ο μακαριστός ιερέας είχε τιμηθεί για την πολύχρονη προσφορά του στην Ι. Μητρόπολη Πατρών από τον Σεβασμιώτατο Πατρών κ. Χρυσόστομο με τον χρυσό Σταυρό του Αγίου Ανδρέα, αλλά και από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο.

Ο κεκοιμημένος ιερέας απόκτησε 11 παιδιά εκ των οποίων τα πέντε αφιερώθηκαν στην Εκκλησία. Πρόκειται για τον Αρχιμανδρίτη π. Χαρίτωνα και τους Πρεσβυτέρους π. Κωνσταντίνο, π. Χρυσόστομο και π. Πέτρον καθώς και την Μοναχή στην Ι. Μονή Παναγίας Eλεούσης Πατρών.

Ανώνυμος είπε...

λείψανο Αγίου προσκυνήσαμε σήμερα

Ανώνυμος είπε...

Αιωνία του η μνήμη. Πάντα ανοιχτό το σπίτι του και η καρδιά του για όλους

Ανώνυμος είπε...

Πάντα ανοιχτόκαρδος και φιλόξενος. Ήταν ξεχωριστός άνθρωπος, άνθρωπος του Θεού

Ανώνυμος είπε...

http://www.attacktv.gr/news/Pages/view.aspx?nID=10178

Η Εγλυκάδα κήδεψε την ψυχή της