7/9/13

Τα Εκπαιδευτήρια ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ απαντούν

 
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε όσα ανυπόστατα και συκοφαντικά διαδίδει η Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. εις βάρος μας, σε μια ύστατη και απεγνωσμένη προσπάθεια επίδειξης συνδικαλιστικής δράσης. Τα περί «κομπίνας θρησκευόμενων» κτλ. τα αντιπαρερχόμεθα ως φαιδρολογήματα ανάξια προσοχής και θέλουμε να επισημάνουμε ότι κανέναν δεν εξαπατήσαμε και κανέναν δε θέλουμε να εξαπατήσουμε. Η Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. προσπαθεί να δημιουργήσει σύγχυση, υποστηρίζοντας, πότε ότι δεν πρέπει να εκδοθεί άδεια λειτουργίας και πότε ότι αποτελούμε συνέχεια της «Ελληνικής Αναγέννησης».
 
Έχει παρέλθει προ πολλού η εποχή της συνδικαλιστικής παντοκρατορίας και κάποιοι δε θέλουν να το αποδεχθούν, διότι δεν τους αρέσει να νοιώθουν περιττοί. Δεν αποτελούμε συνέχεια της «Ελληνικής Αναγέννησης» και δεν έχουμε σχέσεις, δεσμούς ή εξαρτήσεις με το εν λόγω Σωματείο. Όπως είναι γνωστό σε όλους, όσοι εργαστήκαμε στα Εκπαιδευτήρια της «Ελληνικής Αναγέννησης», το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου, αποφάσισε τη διακοπή της λειτουργίας τους, για οικονομικούς λόγους, και κατήγγειλε τις συμβάσεις μας.
 
Μια ομάδα καθηγητών και δασκάλων συστήσαμε την «Ι.Κ.Ε. Αναγέννηση», με σκοπό να λειτουργήσουμε εμείς, για δικό μας λογαριασμό και με δική μας ευθύνη, τα Εκπαιδευτήρια και αυτό κάνουμε. Μισθώσαμε τους χώρους και υποβάλαμε τα κατά νόμο δικαιολογητικά, για την έκδοση της απαιτούμενης άδειας. Αυτή είναι η αλήθεια και κανένας δεν κρύβεται πίσω μας. Όλα έγιναν νόμιμα και με διαφάνεια και οτιδήποτε άλλο διαδίδεται είναι εκ του πονηρού. Και εμείς απολυθήκαμε και βρεθήκαμε χωρίς εργασία, και γι’ αυτό αποφασίσαμε να αναδεχθούμε τον κίνδυνο να λειτουργήσουμε τα Εκπαιδευτήρια για λογαριασμό μας, και θα τα λειτουργήσουμε. 
 
Μέχρι τώρα, συμμεριζόμενοι την πικρία μερικών πρώην εργαζομένων στα Εκπαιδευτήρια της «Ελληνικής Αναγέννησης», επειδή απολύθηκαν, ανεχθήκαμε κάποιες συκοφαντίες και αντιπαρήλθαμε τις εναντίον μας διαδόσεις και τα απαξιωτικά σχόλια. Όμως οι ευθύνες που έχουμε αναλάβει, μας επιβάλλουν να περιφρουρήσουμε την υπόληψή μας και το κύρος του έργου που καλούμεθα να φέρουμε εις πέρας, το οποίο είναι ιερό, διότι συνδέεται με τη μόρφωση των παιδιών μας και δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε στο μέλλον άλλα πλήγματα. Ας αναλάβει καθένας τις ευθύνες του, όπως εμείς αναλάβαμε, συνεπείς με τη θεσμική αποστολή μας, την ευθύνη να συνεχίσουμε να υπηρετούμε με συνέπεια και προσήλωση την υπόθεση της παιδείας, μια υπόθεση, που δεν προσφέρεται για εκμετάλλευση. Διότι συνιστά εκμετάλλευση η αξίωση του ανώτερου συνδικαλιστικού οργάνου εκπαιδευτικών, να μην εκδοθεί άδεια λειτουργίας για ένα σχολείο. Δηλαδή να κλείσει και να μη λειτουργήσει ένα σχολείο.

Για την «Ι.Κ.Ε. Αναγέννηση»
Νικόλαος Μονάντερας
Λυκειάρχης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: