10/9/13

Οι γονείς των εκπαιδευτηρίων "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" γράφουν


Οι γονείς  των μαθητών των  Εκπαιδευτηρίων «Αναγέννηση»με ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

"Ως γονείς των μαθητών των νέων Εκπαιδευτηρίων «Αναγέννηση» στην Πάτρα, εκφράζουμε την έντονη απογοήτευση αλλά και αγανάκτησή μας για την επιχειρούμενη παραπληροφόρηση του κοινού από διάφορες πηγές, μεταξύ των οποίων και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, που με τρόπο αντιδεοντολογικό και απρόκλητο, προσπάθησε να εμποδίσει τη λειτουργία του νέου σχολείου.

Οι οικογένειές μας, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού βίωσαν κλίμα έντονης ανησυχίας και ανασφάλειας, για τη φοίτηση των παιδιών μας, λόγω της απόφασης της διοίκησης των εκπαιδευτηρίων «Ελληνική Αναγέννηση» για τη διακοπή της λειτουργίας τους.

Την ανησυχία μας όμως αυτή ήρθε να κατευνάσει η απόφαση ομάδας εκλεκτών και καταξιωμένων εκπαιδευτικών, να συστήσει ένα νέο νομικό και εκπαιδευτικό σχήμα με την επωνυμία «Ι.Κ.Ε. Αναγέννηση» και αφού εξασφάλισε όλες τις προϋποθέσεις κατά το νόμο, υπέβαλε αίτηση έκδοσης άδειας λειτουργίας του νέου σχολείου.

Στη συνέχεια, και αφού η αρμόδια Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, εξέτασε το αίτημα και επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις του σχολείου, ξεκίνησε τη λειτουργία του. Το γεγονός χαροποίησε και ανακούφισε εμάς και ιδιαιτέρως τα παιδιά μας, που όλο αυτό τον καιρό βρίσκονταν σε κατάσταση έντονης ανησυχίας και αναστάτωσης.



Δυστυχώς όμως, λίγες μέρες πριν, γίναμε μάρτυρες και θύματα  δυσφημιστικής εκστρατείας, με συκοφαντικές και κακόβουλες διαρροές, με προφανή στόχο να κλονίσουν την εμπιστοσύνη μας στο νέο σχολείο, να αποπροσανατολίσουν τα παιδιά μας και να επηρεάσουν αρνητικά τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και την κοινή γνώμη.

Κάποιοι δε σεβάστηκαν την αγωνία των οικογενειών μας, την ηρεμία των παιδιών μας και το δικαίωμά μας στην επιλογή σχολείου για τα παιδιά μας και προσπάθησαν να δημιουργήσουν θολές εντυπώσεις, λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι εμπιστευόμαστε και υποστηρίζουμε το νέο εκπαιδευτικό εγχείρημα με κάθε τρόπο και μέσο. Πρόκειται για ένα σχολείο υψηλού εκπαιδευτικού επιπέδου, ήθους και αξιών και ταυτόχρονα προσιτό στη μέση ελληνική οικογένεια. Αυτά αποτελούν για μας τα κριτήρια επιλογής σχολείου των παιδιών μας. Είμαστε εργαζόμενοι και βιώνουμε, όπως και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, καθώς και της κρίσης των αξιών.

Θα ήταν παράλειψη να μην τονίσουμε τη βοήθεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για τη συμπαράστασή τους και την κατανόηση των δυσκολιών που αντιμετωπίσαμε, κυρίως δε της αγωνίας των παιδιών μας. Η νομιμότητα και η ακεραιότητα των ενεργειών των παραπάνω είναι η απάντηση στην οποιαδήποτε προσπάθεια παραπληροφόρησης και παρεμπόδισης της λειτουργίας του νέου σχολείου.

Τέλος, κάνουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση πως είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε την ομαλή λειτουργία του σχολείου, ενώ, στο εξής, οποιαδήποτε ενέργεια περί του αντιθέτου θα αντιμετωπισθεί με άμεση προσφυγή σε κάθε νόμιμο μέσο."


Συντονιστική Επιτροπή Γονέων των Μαθητών
των Εκπαιδευτηρίων «Αναγέννηση» Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: