29/6/13

Φεύγει στο εξωτερικό η πρώτη των πρώτων στις πανελλαδικές εξετάσεις


Μπορεί να αναδείχτηκε «πρώτη των πρώτων» στις  Πανελλαδικές εξετάσεις, συγκεντρώνοντας 19,728 μόρια, επίδοση που της ανοίγει το δρόμο για τη Νομική Αθηνών ή οποιαδήποτε Ιατρική Σχολή της χώρας, ωστόσο η ίδια επέλεξε να μεταναστεύσει στο εξωτερικό για σπουδές.

Η 18χρονη Αλεξία Παπαϊωάννου έχει ήδη κερδίσει υποτροφία από τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών και θα μετακομίσει στη Γερμανία για σπουδές, χωρίς ακόμη να έχει αποφασίσει το ακριβές γνωστικό πεδίο που θα ακολουθήσει.

Η ίδια αποδίδει την απόφασή της όχι τόσο στην κρίση που μαστίζει τη χώρα και τους νέους της, όσο στην διάθεσή της για αλλαγή.

«Θέλω να τολμήσω να ζήσω στο εξωτερικό, τώρα που είμαι νέα. Από την άλλη, όλοι είμαστε πλέον πολίτες του κόσμου, πολίτες της Ευρώπης», δηλώνει στην Καθημερινή. Βέβαια, «δεν θα βάλω ποτέ καμία χώρα πάνω από την Ελλάδα. Πάντα θα την κουβαλάω».


Πηγή: kathimerini.gr 

"Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί" και τα πήραν όλα... όχι μόνο χρήματα και άλλα υλικά αλλά προπάντων πολύτιμο έμψυχο δυναμικό. Το μέλλον αυτής της χώρας...



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι καλοί φέυγουν, οι άριστοι μένουν και παλέυουν στον τόπο τους

Ανώνυμος είπε...

Καλά κάνει. Θα πάει σε κάποιο πανεπιστήμιο της προκοπής χωρίς καταλήψεις, βρωμιά κομματική και καθηγητές ανύπαρκτους.