16/11/08

Ο Σεβ. Μητροπολίτης ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ

Ο Σεβ. Μητροπολίτης πρώην Πατρών κυρός ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ εκοιμήθη εν Κυρίω σήμερα... Τον ενθυμούμαστε με συγκίνηση και αγάπη πολλή να έρχεται κάθε καλοκαίρι στην ΆΓΚΥΡΑ... Να μιλά στα παιδιά, να απαντά στις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς τους εκεί στο εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως... Να παρακάθεται στο γεύμα μας και στο τέλος να ψάλλει ύμνους... Να τελεί τα εγκαίνια του Ναού των Αγ. Τεσσαράκοντα Μαρτύρων τον Ιούλιο του 2001...
Ας είναι αιωνία αυτού η μνήμη!
Ιούλιος 2001

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να έχουμε την ευχή του... Ήταν πάντα κοντά στα παιδιά μας

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να κατατάξει τον αείδημο εν σκηνές δικαίων!

Ανώνυμος είπε...

Θα τον θυμάμαι πάντα με ωραίες αναμνήσεις και προσωπικά βιώματα. Οι επισκέψεις τους στην κατασκήνωση ήταν ιστορικές και πολύ καλά προετοιμασμένες από όλους τους αρχηγούς, ομαδάρχες, παιδιά. Οι κυρίες της κουζίνας ήταν στο πόδι από νωρίς, μιας και ο αοίδημος ήταν και ... καλοφαγάς.
Επίσης ποτέ δεν έλειπε από εθνική εορτή της Χριστιανικής Εστίας, από θ. λειτουργία την Κυριακή του Σπορέως, από εναρκτήριες ομιλίες της ΧΦΔ κ.λ.π.
Το χριστιανικό έργο στην Πάτρα του οφείλει πολλά, γιατί ήταν άρχοντας όχι μόνο στους τρόπους του αλλά και στην καρδιά.
Νικοδήμου Αρχιερέως Αιωνία η μνήμη!

Ανώνυμος είπε...

Αιωνία η μνήμη αυτού...
Ας προσεύχεται για εμάς...
Ας μην ξεχνάμε ότι επί 30 ολόκληρα χρόνια τελούσαμε θ.λειτουργίες στο "όνομά του"...
"Εν πρώτοις ......του αρχιεπισκόπου ημών Νικοδήμου...."
Ας εύχεται από το υπερουράνιο θυσιαστήριο για όλη την μητρόπολή του...Ο Θεός ας τον αναπαύσει...
Ν.

Ανώνυμος είπε...

Τον θυμάμαι όταν ερχόταν στην κατασκήνωση. Δεν ακουγόταν κιχ... Μας μίλαγε πολύ ωραία, πνευματικά... Θυμάμαι ως παιδάκι ότι δεν μπορούσαμε να τον προσεγγίσουμε όπως τον νυν Μητροπολίτη... αλλά μάς αγαπούσε και μάς έψελνε υπέροχα... Α.Π

Ανώνυμος είπε...

Sas grafo apo to Belgio eixa elthei dyo xronia stin kataskinosi kai perasa poli kala. Me eixe ferei ekei i giagia moy kai moy arese giati konta moy itan kai o filos moy. Kalo xeimona.